GRADUATION WORK ’12 OBJECT

Omver geblazen door alle indrukken en geluiden die Peter hoorde in nieuwe muziek en zijn werk bij Rauw, dat al 7,5 jaar feesten geeft in diverse clubs. Was het een logische stap dat hij hier iets mee deed. Hij vroeg een bevriende en opkomende producer genaamd ‘Mokona’ of hij een nummer wilde maken aan de hand van10 afbeeldingen, waaruit een is gekozen. Het geproduceerde stuk is vervolgens in 4 delen geknipt.

Het eerste deel was aanleiding om diverse kleine objecten en materiaalstalen te maken, waar ook langzaam naar kleur werd toegewerkt. Het tweede deel is verder in gegaan op kleur met als resultaat een tijdslijn, waar elke toon een bepaalde soort kleur(en) heeft gekregen. Na materiaal en kleuren draaide het derde deel om vormen die bij deze geluiden passen. Het laatste deel, het gehele muziekstuk, draaide erom deze verschillende elementen samen te voegen. Op elk geluid is een specifieke vorm ontworpen uitgevoerd in een bepaald materiaal of kleur. Allemaal samengebracht vormen deze objecten een visuele tijdslijn waarbij bepaalde tonen zich symmetrisch en asymmetrisch kruizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *